Studiebesök på kullagården

Den 18 september var träningsskolan i Motala kommun på besök. De var mycket nöjda med programmet som står beskrivet nedan. Vi utformar ert studiebesök efter era önskemål.

Vi har en bra ramp för att komma in i lokalen och storleksmässigt handikappanpassade toaletter. Toaletterna har tyvärr inte extra stöd vid sidan eller larmfunktion. Gården går bra att ta sig fram på men vissa platser kan vara svåra att besöka vintertid. Då låter flyttar vi istället på djuren.

Såhär kan en dag se ut för en grupp på 10-25 personer.

Klädsel: Stövlar, oömma kläder,

08.30 Samling på gårdsplan. Genomgång av gårdens faror och möjligheter.

09:00 Olika aktiviteter på gården. Två bönder följer med er runt på gården och delar med sig av sina erfarenheter. Vi använder oss av alla våra sinnen för att lära känna gården. Hur luktar ensilage/mjölksyrat gräsfoder? Hur känns en kossas näsa/mule?

Välj mellan dessa aktiviter eller försök hinna med allt.

  1. Träffa och mata kaniner.
  2. Träffa och mata getter. Lära sig om hur en get fungerar.
  3.  Rundvandring hos gårdens 150 nötkreatur. Lära sig   om kossornas mat och beteende.
  4. Maskinkoll. Provsitt en traktor och lär er om gårdens maskiner.
  5. Träffa och mata gårdens höns. Lär dig mer om hönsskötsel.
  6. Klappa och umgås med en ponny.

10:00 Fruktstund, kaffe, dryck

10:30   Fortsätta med aktiviteterna ovan.

12:00 Mat. Smaka på gårdens ekologiska produkter. Välj mellan att grilla gårdens korv eller att äta en tunnbrödsmacka bakad på gården.

13:00 Hemfärd


Priser: Beroende på önskemål. En dag som den ovan kostar mellan 2000-3500 kr.(beroende hur många handledare ni behöver.) Mat, fika och frukt kostar 65 kr/pp. Tillgång till inomhuslokal på 110kvm ingår.